سلامت

نسخه طب سنتی برای رفع چاقی | تشخیص چاقی لحمی و شحمی + رژیم مخصوص هرکدام

در طب سنتی، چاقی فقط نتیجه پرخوری یا کم‌تحرکی نیست؛ بلکه ریشه آن به مزاج بدن و غلبه رطوبت برمی‌گردد. دکتر زهرا سرباز حسینی، متخصص طب سنتی، معتقد است چاقی به دو نوع لحمی (گرم و عضلانی) و شحمی (سرد و چرب) تقسیم می‌شود و هر کدام درمان خاص خود را دارد.

در چاقی لحمی، بدن درشت، پوست سرخ‌وسفید و انرژی بالا دیده می‌شود. این افراد باید از غذاهای سرد و خشک مانند عدس، کشک، پنیر، گشنیز، سماق، انار و آلبالو استفاده کنند و از گوشت گوسفند، نخود، موز، انگور و بادام اجتناب نمایند.

اما در چاقی شحمی، بدن سرد و تر است و چربی‌ها بیشتر در شکم و پهلو تجمع دارند. افرادی با این نوع چاقی باید از خوردن کاهو، خیار، گوجه، ماهی، لبنیات و برنج سفید خودداری کرده و در عوض از ادویه‌های گرم مثل دارچین، زیره، زعفران، سیاه‌دانه، آویشن و سبزیجاتی مانند تره و نعنا بهره بگیرند.

اصلاح رژیم غذایی بر اساس مزاج، همراه با خواب کافی، پیاده‌روی سبک و مصرف نوشیدنی‌های گرم مانند دمنوش زنیان و بابونه، به گفته متخصصان طب سنتی می‌تواند در کمتر از سه هفته نتیجه مشهودی در کاهش وزن ایجاد کند.

نمایش کامل خبر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا